Domein Cuvelier

In het hart van de bloesemstreek in Haspengouw runt Yves Cuvelier, samen met zijn broer Patrick en echtgenote Miet, Domein Cuvelier. Wat in 2000 begon met de aanplant van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, werd in de loop der jaren aangevuld met Sauvignon Blanc, Pinot Gris en enkele atypische druivenrassen zoals Grüner Veltliner en Petit Meslier. Verspreid over een oppervlakte van ongeveer 3 hectare staan er zo’n 13.500 stokken onder de Limburgse zon.

Passie voor wijn

Yves en Patrick werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn. Yves is fruithandelaar en maakt de wijn, Patrick is fruitteler en vind je steevast terug in de wijngaard. Ook Yves’ echtgenote, Miet schrijft mee aan het verhaal en neemt het creatieve en administratieve aspect voor haar rekening.

ontdek onze wijnen
black arrow right

Mousserende & stille wijnen

De focus bij Domein Cuvelier ligt voornamelijk op mousserende wijnen volgens de méthode traditionnelle. Ze worden getypeerd door hun zuiver, fruitig karakter en een fris zuurtje in de afdronk. Daarnaast legt Yves zich ook graag toe op het maken van stille wijnen, waarvan sommigen een rijping op barrique genieten. Een daarvan is de BizNoir, een elegante Pinot Noir die 10 maanden op eikenhouten vaten gerijpt heeft.

ontdek meer over Domein Cuvelier
black arrow right
“Heerlijk genieten met een lekker glas wijn"
ontdek Unwind
arrow white right

Reservering aanvragen

Word jij warm van enkele dagen rust en ontspanning in Unwind? Vul dan het formulier in om een reservering aan te vragen. Wij contacteren je persoonlijk om je reservering te bevestigen.

Beschikbaarheid

Prijzen

We kijken ernaar uit je te verwelkomen. Uitblazen in Unwind kan vanaf €225 / nacht.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier. Gelieve opnieuw te proberen.